Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

K čemu je Kelpa (mořská řasa) ve výživě zvířat

Mořská řasa Kelpa je u nás známá a využívaná především pro svoje účinky v tlamě u psů a koček – odstraňuje zubní plak, brání vzniku zubního kamene a potlačuje nepříjemný zápach z tlamy zvířete.

Pro tento účinek je využívána v produktech jako je PlagueOFF, ale je možné (a levnější) přidávat čistou kelpu do žrádla. Tato řasa má řadu dalších blahodárných účinků.

Řasy jako superstrava plná minerálů

Mořské řasy jsou unikátním přírodním zdrojem vitaminů, minerálů, aminokyselin a stopových prvků. Díky jejich složení se s nimi počítá jako s potravou budoucnosti. Blahodárné látky jsou navíc organicky vázané a organizmus je může daleko jednodušeji vstřebat a využít na rozdíl od průmyslově vyráběných vitaminů a minerálů.

Mořská řasa Kelpa obsahuje více jak 30 minerálů a stopových prvků. Tyto látky jsou velmi důležité zejména pro zvířata žijící ve vnitrozemí, z důvodu, že se tyto látky vyskytují v potravě u zvířat žijících ve vnitrozemí jen v nízké koncentraci. Kelpa má dále vysoké antioxidační účinky a podporuje imunitní systém.

Kelpa z čistých Norských moří

Mořská řasa Kelpa roste ve studenějších mořích a oceánech po celém světe. Proto je důležité dávat si pozor na původ této řasy. Pokud řasa rostla v místech, kde je vysoká koncentrace těžkých kovů, případně dalších toxických látek jako například v pobřežích Číny, tato řasa absorbovala i škodlivé látky a ty následně budete dávat svým mazlíčkům. Jedny z nejčistších moří jsou v okolí Norska, kde tamní vláda dbá na kvalitu moří a těžba řas je pro tamní obyvatele velmi důležitá.

Kde roste hnědá řasa Kelpa

v modrých oblastech hnědá řasa kelpa roste

Prevence nemocí štítné žlázy psů (hypotyreózy)

Kelpa obsahuje velmi vysoké množství organicky vázaného jódu, který je důležitý pro správnou funkci štítné žlázy. V případě, že se u zvířete objeví problémy se štítnou žlázou, zvíře se stává apatické, má motorické problémy, v extrémních případech se můžou objevit i nádorová onemocnění. Dlouhodobý nedostatek jódu a špatná funkce štítné žlázy může mít za následek celou řadu nervových problémů a mentální postižení u psů.

Jód a štítná žláza u psa

štítná žláza psa

Redukce svědění a kožních problémů

V několika studiích bylo zjištěno, že podávání mořské řasy Kelpy psům snížilo množství blech a psi užívající Kelpu byli pro blechy méně atraktivní. Mořská řasa snižuje svědění, zabraňuje kožním alergiím a zlepšuje celkový stav kůže a srsti.

Podpora dobrého zdravotního stavu

Díky vysokému obsahu aminokyselin, zejména glycinu, alaninu, argininu, prolinu, glutamové a aspartové kyseliny mají řasy, jako přírodní doplněk stravy, pozitivní vliv na kvalitu života zvířete.

Dávkování MOŘSKÉ ŘASY Kelp

  • ¼ čajové lžičky pro malé psy a kočky (cca 0,6 g)
  • ½ čajové lžičky pro středě velké psy (cca 1,2 g)
  • 1 čajová lžička pro velké psy (cca 2,5 g)