Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Bardog Super, Ultra, Hypo – zjistěte, co je za těmito názvy

Dnes bychom Vám rádi představili krmivo Bardog. Jedná se o českou značku využívající výrobní zázemí v Holandsku, kde dosahuje těch nejvyšších norem kvality – GMP a IFS.

Vstupní suroviny jsou 100% přírodní. V recepturách navíc není žádná pšenice, krev ani GMO (geneticky modifikované organismy).

Jejich nabídka je opravdu různorodá, a tak si můžeme vybírat mezi krmivy prémiovými, superprémiovými, ultra prémiovými nebo za studena lisovanými. Že nevíte, čím se vlastně od sebe jednotlivé řady liší? To si hned povíme.

Granule lisované za studena


Vyrábí se při nižších teplotách než extrudovaná krmiva. Díky tomu se zachová více živin v původní formě. To zvyšuje stravitelnost a snižuje množství exkrementů.

Lisované granule je možné najít jak v super prémiové, tak v ultra prémiové variantě.

Ultra prémiová varianta je např. krmivo Bardog Losos s bramborem, které je vhodné pro psy s alergiemi na obiloviny či různé druhy masa. Obohaceno navíc o echinaceu a spirulinu pro zlepšení imunity.

Mezi super prémiovou variantu patří zákazníky oblíbené Top Meat 70 se třemi druhy masa nebo Top Lamb 60 s dietním jehněčím. Pro štěňata do 12 měsíců je k dispozici varianta Top Puppy 60, což jsou menší voňavé masové válečky, které pejsci milují.

Ultra premium dog food – extrudované, hypoalergenní


Jedná se o řadu určenou především pro psy s citlivým zažíváním, kteří trpí potravinovými alergiemi. Proto jsou také receptury bez obsahu lepku.

Opět i zde platí, že krmivo je bez krve, sóji, gen manipulovaných přísad nebo chemických konzervantů.

Náš tip je zde Bardog Venison Potato 19/10 Hypoalergenní se srnčím masem a s vyšším podílem glukosaminu a chondroitinu jako prevence kloubních potíží.

Pokud se u Vašeho psa objevuje alergie na různé druhy masa, je možné doplňovat živiny granulemi s hmyzím proteinem

Jestli hledáte něco pro štěně s citlivým zažíváním, doporučíme Vaší pozornosti tady pro Vás Jehněčí s kroupami.

Kdo upřednostňuje kachnu či krůtu namísto tradičního kuřete, ten rád sáhne po granulích Hypo Duck 60 pro mlsouny, případně velmi dietní granule Sensitive.

V našich podmínkách bývají ryby neprávem opomíjené a přitom jsou pro dietní stravování patrně nejvhodnější. I proto patří mezi jedny z nejoblíbenějších ultra-prémiových krmiv hypoalergenní Fish & Rice

Pro velká plemena, ať už jako regeneraci po námaze nebo jako doplnění různých druhů proteinů doporučujeme Bardog Adult Large Breed se třemi druhy masa.

Super premium dog food – extrudované


Zlatá super prémiová řada obsahuje více masa oproti modré prémiové řadě. Také jejich složení je nutričně bohatší a díky tomu není třeba tak velká krmná dávka jako u prémiových krmiv. Receptura je obohacena o glukosamin a chondroitin, které udržují klouby Vašeho psa v dobré kondici. Výhodou je také nepřítomnost sóji nebo chemických konzervantů.

Náš tip pro tuto řadu je krmivo Bardog Aktiv SPORT 15 kg Super Premium, které pokryje ty nejvyšší energetické nároky aktivních plemen či zatěžovaných služebních psů.

Pro malá plemena do 10 kg se však více hodí krmivo Adult Mini S s granulkami do 7 mm. 

Podobné rozdělení najdeme i u krmiva pro velká plemena, konkrétně ve variantách Puppy Large Breed pro štěňata 
a Adult Large Breed pro dospělé psy 

Pro starší psy nebo psy s nadváhou je rozumné energetický příjem snížit a zařadit dietnější druhy masa. K tomu se výborně hodí krmivo s jehněčím a rýží nebo varianta s kachním masem.

Speciálně pro psí seniory je v nabídce verze Senior Light.

Něco pro kočky


Aby si na své přišly i kočky, zařadili jsme krmiva i pro ně.

Hypoalergenní variantu s kuřecím a bramborem najdete pod názvem Bardog Hypo Cat 60, s lososem a brambory pak jako Bardog Hypo Cat 46 

Superprémiové krmivo je bez umělých konzervantů a lepku. Máme je ve verzích pro koťata do 12 měsíců – Bardog Kitten. A dále více variant pro dospělé kočky. Na výběr najdete např. pro kastrované kočky Cat Light, případně Cat Indoor pro kočky chované v bytě. 35 % kuřecího masa – to je Bardog Cat Adult 32/18