Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Který Geloren je ten pravý?

Množí se nám dotazy ohledně rozdílů mezi jednotlivými Geloren produkty.

Pro každého je důležitý poněkud jiný úhel pohledu, a tak se spolu podíváme jednotlivým produktům pod pokličku, abychom zjistili, který je vhodný právě pro Vaše cíle.

Rozdíly podle koncových uživatelů

Geloren HA pro koně a Geloren Dog pro psy jsou legislativně brány jako doplňky krmiva pro zvířata. Takže i když je Geloren HA vyráběn pouze ze surovin potravinářské kvality, studie účinku na člověka prováděny nebyly. A jelikož taková data neexistují, nejsme Vám schopni na tohle téma říci nic konkrétního, i když bychom rádi .

Geloren CAPS a Geloren GEL nebo Geloren ACTIVE jsou naproti tomu řazeny do skupiny doplňků stravy pro lidi. Tzn. že jde o koncentrovaný zdroj živin nebo jiných látek s výživovým nebo fyziologickým účinkem. Nejde o léčivo, a proto ani zde nemá smysl mluvit o potenciálních vedlejších účincích.

Rozdíly ve složení

Tady bychom si dovolili mírné zjednodušení, aby naše povídání neskončilo u strohého výpisu jednotlivých složek.

Klíčovou látkou – co do účinnosti produktu – ve všech verzích je kyselina hyaluronová (=hyaluronan sodný). Tu ve vysokém množství obsahují všechny produkty a právě ona stojí za oblíbeností Gelorenu u zákazníků. Malý rozdíl můžeme shledat ve formě, v níž je obsažen kolagen. Ve variantách Geloren ACTIVE, Geloren HA a Geloren Dog je nosnou látkou pro hyaluronan vepřová želatina. U Geloren CAPS tuto úlohu plní hydrolyzovaný kolagen, v Geloren GELu je obsažen kolagen II. typu. Želatiny je sice výrazně více a je lépe stravitelná, ale hydrolyzovaný kolagen a kolagen II. typu v produktech pro lidi snížené množství vynahradí tím, že jsou tělem lépe využitelné jako stavební kameny tkání.

Klíčovou látkou – co do rizikovosti – je dle nás cukr. Ten najdeme v Geloren HA pro koně i v Geloren GEL a Geloren ACTIVE pro lidi. Ale protože cukr může být v doplňcích nežádoucí, můžeme se mu vyhnout v Geloren Dog pro psy, respektive v Geloren CAPS pro lidi.

Ve verzích pro lidi najdeme navíc vitamín C. Ten má obrovské množství účinků, zde se však omezíme na ten, který je spojený právě s klouby. Vitamín C je naprosto nezbytný pro správnou tvorbu kolagenu v těle. Jeho spotřeba pak stoupá při zvýšené námaze a stresu, o který v dnešní době není nouze. Měli bychom jej tedy mít stále na paměti, zvláště ve spojení s kloubními výživami.

Rozdíly ve formě (homolky, kapsle, sirup)

Když budeme pokračovat v hledání rozdílů, narazíme také na rozličné formy, které odráží preference cílových skupin.

Pro zvířata se osvědčily želatinové homolky kvůli jejich chutnosti a přesnějšímu kontrolovanému dávkování, srovnáme-li homolky s práškem nebo sirupem. Psi a koně obvykle vnímají homolky kloubní výživy jako pamlsky a tím pádem jako odměnu, kterou si rádi vychutnají. Na rozdíl od tabletové formy, kterou především psi dokáží vyčenichat v sebelepším maskování tvořeném šunkou nebo škvarkem, tak nemusíte bedlivě hlídat vyplivování dávky. 

My lidé se převážně setkáváme s tobolkami a bonbony, které se nám lépe dávkují, a stále ještě užívanou tekutou formou sirupů, na kterou jsme patrně od mala zvyklí :)

Rozdíly v trvanlivosti

Pro úplnost uvedeme i trvanlivost, i když kromě Vánoc soudím, že si zákazníci Geloren kupují, aby jej co nejdříve spotřebovali a nemají jej někde na poličce pouze pro potěchu oka:)

Geloren HA a Geloren Dog v podobě želatinových homolek mají deklarovanou trvanlivost 1 rok, ovšem při testování se ukázalo, že i po dvou letech si účinné látky zachovávají svou stabilitu. Přesto homolkám nesvědčí vysoké teploty, proto je garantována doba jen jeden rok a měkké želatinové homolky je lépe důsledně udržovat v uzavřeném obalu, na temném místě v chladné spíži či při pokojové teplotě.

Geloren CAPS díky své konzistenci vydrží 3 roky. Hodí se tedy i pro ty, kteří kupují dárky s předstihem nebo pro preppery, kteří si doma chystají zásoby pro náročnější období, nebo jen využijí nákup ve výhodné akci :).

Rozdíly v penězích

Zvažuji, jak uchopit tuto ošemetnou část a nejlepší zřejmě bude přepočet na denní dávku. Počítáno podle současných cen zde na Zoofix.cz ke dni 19.6.2020

Geloren HA: 14,9 – 44,6 Kč/den (Záleží na váze koně.)

Geloren Dog: 12,4 – 31,1 Kč/den (Záleží na váze psa.)

Geloren CAPS: 16,7 Kč/den

Geloren GEL: 26,1 Kč/den

Geloren ACTIVE: 15,3 Kč/den

Nižších cen je  možné dosáhnout u zvýhodněných balíčků nebo při akcích a slevách pro stálé zákazníky, které občas zasíláme newsletterem, případně vycházejí z častých, nebo velkých nákupů.