Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Dromy – kloubní výživa pro psy a kočky

Společnost Dromy už dlouhá léta dodává na trh velké množství výborných produktů pro zvířata. Pojďme se dnes podívat na zoubek kloubním doplňkům Dromy pro psy a kočky.

Od Dromy u nás najdete více verzí kloubních doplňků, takže chápeme, že ne vždy je jednoduché poznat, co se pro Vašeho psa hodí nejlépe.

Složení se často dost překrývá, ovšem je možné provést pro zjednodušení rozdělení podle obsažených látek.

SYSADOA na chrupavku


První skupinu tvoří produkty s obsahem látek označovaných jako SYSADOA (dříve označované jako chondroprotektiva).

Jde o látky, které umí obnovovat metabolickou rovnováhu v chondrocytech (buňkách kloubní chrupavky). Patří sem např. Chondroitin sulfát, glukosamin nebo kyselina hyaluronová.

Protože jde o pomalu působící látky, účinek se dostavuje pozvolna během 4–6 týdnů. Doplňky s jejich obsahem se doporučují užívat 2 x ročně po dobu 60–90 dní.

Dromy Flex Vet 500 ml

Vhodný jako prevence v období intenzivního růstu štěňat velkých a obřích plemen, u sportovně a služebně zatěžovaných psů, pro psí seniory. Bezpečný pro březí a laktující feny.

Kromě SYSADOA obsahuje také MSM, boswellii nebo kolagenní peptidy. Jeho spektrum využití je tak velmi široké. Od poúrazové péče, přes dysplazie kloubů až po regeneraci po závodech atd.

Dromy Green lipped mussel 500 g

Určený pro všechny kategorie psů. Bezpečný pro březí a laktující feny i štěňata v růstu.

Navíc s obsahem kolagenních peptidů a tzv. GAG (glykosaminoglykany), které jsou nezbytné pro tvorbu a regeneraci pojivových tkání.

Boswellia a MSM proti zánětu


Další skupina produktů obsahuje jako hlavní složky extrakt z boswellie (boswellové kyseliny inhibují aktivitu některých enzymů), případně doplněný o MSM. Obě látky se využívají především pro jejich protizánětlivý účinek, při ranní ztuhlosti, otocích kloubů a kloubní citlivosti. MSM navíc zlepšuje kvalitu srsti (což ocení především muchaři) a pomáhá se zabudováním důležitých živin do buněk.

Dromy Boswellia liquid 500 ml

Ideální pomocník pro starší psy nebo psy s nadváhou.

Rychle uvolňuje ztuhlost. Pomáhá v akutní i chronické fázi zánětu.

Dromy Devil´s Flex 120 tbl.

Pro podporu vazů, šlach a svalů. Zmírnění symptomů zánětlivých a degenerativních procesů u pohybového aparátu. Vhodný pro psí seniory.

S obsahem extraktu tzv. čertova drápu, který je vhodný při myalgii a fibróze.

Dromy MSM 160 tbl.

Vhodné pro aktivní jedince (např. intenzivně rostoucí obří plemena) a současně pro zlepšení kvality srsti.

Mírní záněty i alergické reakce.

Kolagenní peptidy pro měkké tkáně kloubů


Kolagenní peptidy podávané v potravě zabezpečují koním nutné stavební látky pro obnovu namáhané kloubní chrupavky i ostatních tkání kloubu, vazů i šlach. Zabraňují dalšímu úbytku chrupavek, zlepšují hybnost a mírní bolestivost. Zvyšují hustotu kostní tkáně a umožňují lepší vazbu minerálních látek. Dodání kolagenních peptidů navíc stimuluje chrupavku i kosti k produkci nových kolagenních řetězců, což přispívá k regeneraci chrupavek koňských kloubů.

Dromy Collagen 160 tbl.

Pro rychle rostoucí jedince a štěňata obřích plemen, sportovně zatěžované psy, pro zlepšení hybnosti u starších jedinců, ad.

Stimuluje množení chrupavkových buněk, a tak napomáhá regeneraci chrupavky.

Dromy Malpicoll

Pro všechny kategorie psů a koček. Zvláště sportovně zatěžované a seniorní jedince.

Při pravidelném užívání je už během 12 týdnů kolagen obsažený v těle regenerován a posílen.

Bezpečný pro březí a laktující feny, i pro mláďata v růstu.

DHA jako prevence


Produkty s DHA (kyselinou dokosahexaenovou), kterou si organismus neumí vytvořit a je třeba ji dodávat správnou dietou.

Preventivní a dlouhodobé podávání DHA vede k lepšímu hojení ran, kratší rekonvalescenci z endotoxémie (typicky u kolikových onemocnění) a z případných chirurgických zákroků zejména v dutině břišní.

Vzhledem k mechanismu účinku je doporučeno podávání DHA u koní s dalšími hypersensitivními onemocněními kromě astmatu, jako je alergie na hmyzí bodnutí („letní vyrážka“) a jiné typy kožních alergií včetně atopické dermatitidy.

Dromy Omega-3 EPA & DHA olej 500 ml

Zlepšuje průtok krve do orgánů a svalů, a je tak vhodný jak pro aktivní jedince, tak i pro starší psy s artritickými záněty.

Dromy Junior DHA 700 g

Pro mladé a rostoucí jedince od čtvrtého týdne.

Působí jako prevence zdravého vývoje kostry, srdečních onemocnění DCM nebo jako podpora rekonvalescence.

Dromy Krill pure prášek

Superantioxidant (40x silnější antioxidant než omega-3 kyseliny z běžných rybích olejů) s bohatým obsahem EPA a DHA kyselin.

Užívaný pro stimulaci imunitního systému, při zánětlivém onemocnění, při svědění, pro lepší kvalitu pokožky a srsti.