Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Dromy – kloubní výživa pro koně

Společnost Dromy už dlouhá léta dodává na trh velké množství výborných produktů pro zvířata. Pojďme se dnes podívat na zoubek kloubním doplňkům pro koně.

Od Dromy u nás najdete více než deset verzí kloubních doplňků, takže chápeme, že ne vždy je jednoduché poznat, co se pro Vašeho koně hodí nejlépe.

Složení se často dost překrývá, ovšem je možné provést pro zjednodušení rozdělení podle obsažených látek.

SYSADOA na chrupavku

První a současně největší skupinu tvoří produkty s obsahem látek označovaných jako SYSADOA (dříve označované jako chondroprotektiva).
Jde o látky, které umí obnovovat metabolickou rovnováhu v chondrocytech (buňkách kloubní chrupavky). Patří sem např. Chondroitin sulfát, glukosamin nebo kyselina hyaluronová.

Protože jde o pomalu působící látky, účinek se dostavuje pozvolna během 4–6 týdnů. Doplňky s jejich obsahem se doporučují užívat 2 x ročně po dobu 60–90 dní.

Dromy Flex

Slouží především k prevenci u sportovně zatěžovaných koní nebo pro koňské seniory..
Využijete jej při obtížích a problémech kloubů, vazů, šlach a svalů, k regeneraci po úrazech, operacích a během závodní sezóny.
Jeho složení je nejvšestrannější ze všech zde prezentovaných produktů a dal by se zařadit do každé kategorie. Protože obsahuje tři SYSADOA složky, dali jsme jej právě sem.

Dromy Hyaluronic 750 g

Složením stejně všestranný jako Dromy Flex, ovšem s větším důrazem pro klouby sportujících koní.

Dromy Matrix 750 g a Dromy Artro 750 g

Vhodný pro všechny kategorie koní – zvláště pro sportovně nebo pro pracovně zatěžované koně.
Intenzivně napomáhá při regeneraci a obnově struktur chrupavek. Kromě SYSADOA obsahuje navíc peptidy a MSM.

Boswellia a MSM proti zánětu

Další skupina produktů obsahuje jako hlavní složky extrakt z boswellie (boswellové kyseliny inhibují aktivitu některých enzymů), případně doplněný o MSM. Obě látky se využívají především pro jejich protizánětlivý účinek, při ranní ztuhlosti, otocích kloubů a kloubní citlivosti. MSM navíc zlepšuje kvalitu srsti (což ocení především muchaři) a pomáhá se zabudováním důležitých živin do buněk.

Dromy BOSWELLIA Serrata 1000 ml a Dromy Boswellia serrata koncentrát 750 g

Podporují regeneraci u vysoce zatěžovaných koní, po úrazových stavech, operacích. Hodí se také pro koňské seniory.

Dromy MSM + Acerola (vitamín C) 1 kg a Dromy čisté MSM (99,9%)

Urychluje zotavení po úrazech, mírní záněty, omezuje bolestivost. Vhodné jako prevence, bez vedlejších účinků.

Dromy DEVIL´s Flex 750 g a Dromy DEVIL´s Flex liquid 1000 ml

Pro koně po úrazových stavech, operacích, pro koňské seniory
Účinná ochrana buněk před volnými radikály.
Obsahuje ovšem složky uvedené v seznamu zakázaných látek, doporučujeme vysadit 7 dní před plánovanou soutěží !!! Nepoužívejte v průběhu březosti a laktace.

Kolagenní peptidy pro měkké tkáně kloubů

Kolagenní peptidy podávané v potravě zabezpečují koním nutné stavební látky pro obnovu namáhané kloubní chrupavky i ostatních tkání kloubu, vazů i šlach. Zabraňují dalšímu úbytku chrupavek, zlepšují hybnost a mírní bolestivost. Zvyšují hustotu kostní tkáně a umožňují lepší vazbu minerálních látek. Dodání kolagenních peptidů navíc stimuluje chrupavku i kosti k produkci nových kolagenních řetězců, což přispívá k regeneraci chrupavek koňských kloubů.

Dromy Collagen 900 g a Dromy Collagen 2500 g

Využití při práci, tréninku a zvýšené zátěži kloubů koně. Dále při ztuhlosti a snížení pohyblivosti u starších koní.

DHA jako prevence

Produkty s DHA (kyselinou dokosahexaenovou), kterou si organismus neumí vytvořit a je třeba ji dodávat správnou dietou.

Preventivní a dlouhodobé podávání DHA vede k lepšímu hojení ran, kratší rekonvalescenci z endotoxémie (typicky u kolikových onemocnění) a z případných chirurgických zákroků zejména v dutině břišní.

Vzhledem k mechanismu účinku je doporučeno podávání DHA u koní s dalšími hypersensitivními onemocněními kromě astmatu, jako je alergie na hmyzí bodnutí („letní vyrážka“) a jiné typy kožních alergií včetně atopické dermatitidy.

Dromy DHA 4 HORSES 1500 g

Ideální pro koňské alergiky. Ke snížení projevů koňského astmatu (RAO, rekurentní obstrukce dýchacích cest; IAD, zánětlivé onemocnění dýchacích cest).
Obsahuje také MSM.