Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Proč neprodáváme Whiskas?

Zvažovali jsme, zda nevyjít vstříc velkému počtu zákazníků, kteří dávají svým kočkám Whiskas.

Varovné zkušenosti některých chovatelů a veterinářů, kteří upozorňují na nevhodnost dlouhodobého podávání podobného typu krmiv z důvodu akutních nebo chronických potíží se pro nás však staly důvodem k větší opatrnosti a průzkumu.

Posvítili jsme si tak na nejčastější nešvary ve složení krmiv Whiskas pro kočky, které úplně neladí s naší vizí nabízet kvalitní produkty, které budou zvířatům prospěšné.

A co nám vadí?

Nečitelné množství masa

Často je uvedeno dohromady maso spolu s produkty živočišného původu, což může kromě vnitřností, které by byly fajn, poukazovat i na rozemleté drápy, zobáky a další odpadní látky, které bychom kočkám sami rozhodně neservírovali. Samotné množství masa tak vlastně ani nezjistíme.

Nízký obsah masa

Kočky jsou masožravci, a tak by měl být jeho obsah v krmivu co největší, minimálně však zhruba 40 %. K takovému obsahu se zde však vzhledem k prvnímu bodu vůbec nedostaneme. Vyplývá nám z toho, že aby se tedy kočka nasytila, musí do sebe dostat větší množství takového krmiva, které ji pak zbytečně zatěžuje.

Obsah obilovin

K obilovinám se kočka v přírodě dostane jedině nepřímo, skrze tráveninu v její kořisti. Sama obiloviny nevyhledává. Jejich vyšší obsah v krmivech může tedy vést k alergickým reakcím. Obilovin by tedy v krmivu mělo být poskrovnu, ideálně jen rýže, která může alespoň dodat vlákninu nápomocnou při odstraňování bezoárů z těla.

Celková netransparentnost složení

Kromě výše zmíněného je tak na obale uvedeno jen např. rostlinné bílkovinné extrakty, takže opět nevíte, čím vlastně krmíte. O barvivech a dochucovadlech už ani nepíšeme.

Prozatím tedy zůstáváme věrní osvědčeným bezpšeničným značkám, jako je Bardog, případně bezobilným značkám, jako jsou např. české Fitmin Purity.