Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

4 smart tipy pro dovolenou se psem

Dovolená s domácími mazlíčky bývá organizačně náročná věc, ale nemusí tomu tak být. Protože každému vyhovují jiné teploty, nebudeme Vás lákat na pláž nebo do hor. Spíše nám přišlo vhod ukázat pár užitečných stránek a aplikací, které se cestou určitě nepronesou, zato mohou cestování výrazně zpříjemnit.

pes-sajtkara

Náš TOP list:

Mapotic - Chorvatsko se psem

Pokud vyrážíte do Chorvatska a ještě jste neslyšeli o Mapotic, určitě se na jejich web mrkněte. Najdete tam mapu s vyznačením pláží, kempů a apartmánů, které jsou takzvaně dog friendly. Tedy své pejsky sem můžete bez obav vzít s sebou, bez toho, aby drželi bobříka mlčení sami na hotelu.

Kromě zmíněných míst jsou zde uvedeny taky veterinární ambulance a kliniky, kdyby snad bylo třeba, a tak můžete relaxovat s o něco větším klidem. Seznam míst se neustále rozrůstá a pro větší přehlednost je možné při hledání používat i filtry, nebo se nechat inspirovat hodnocením dřívějších návštěvníků.

Trochu zamrzí, že se takový počin točí pouze kolem Chorvatska. Ovšem pokud vládnete angličtinou, můžete vyzkoušet BringFido, kde najdete tipy na pláže i s bohatšími recenzemi z celého světa.

 

Pet Travel Checklist App

Aktualizace: na Google Play už bohužel není k dispozici

Dalším tipem je cizojazyčná aplikace, kterou využijí nejen pejskaři. Jedná se vlastně o jakýsi předcestovní seznam všeho, co je třeba před odjezdem pro pejska zařídit. Ovládání není nijak složité, aplikace je dělána jednoduše a pro úzké využití. Je ale pořád lépe mít vše u sebe, než to silou držet v hlavě nebo na papíře.

Můžete si vytvořit speciální checklisty, zvlášť pro každého zvířecího člena, který se chystá vyjet s vámi. Množství přednastavených možností je celkem obsáhlé, stačí když tyto možnosti v seznamu jednoduše aktivujete (zapnout/vypnout). Takže žádné zdlouhavé vypisování.

Pro ukázku, co všechno tahle appka umí - různé druhy povolení, zda je pejsek očipovaný, kolik různých očkování a testů (těch je na výběr opravdu dost) potřebuje absolvovat, do jakého termínu je třeba vše stihnout, atd.

Pro chovatelské minimalisty, kteří neradi před dovolenou sepisují dlouhosáhlé nákupní a připomínkové eposy, může tedy Pet Travel dobře posloužit.

 

PackKing - seznam věcí na dovolenou

Aktualizace: na Google Play už bohužel není k dispozici

Tak tohle je záležitost vyloženě pro fajnšmekry, která má sice omezené množství „zvířecích” funkcí, ale těch praktických lidských je tam téměř nepočítaně. Velké plus je zde čeština.

Opět si můžete vytvořit vícero seznamů, tentokrát si ale krátkým předvyplněním pohlaví nebo účelu cesty vysloužíte velké množství položek k výběru. Ty jsou navíc rozdělené do dalších podseznamů jako Dokumenty, Hygiena, Jídlo, Oblečení, Různé atd. Pokud Vám něco schází, např. z těch zvířecích možností, můžete si je tam snadno přidat sami.

Když zjistíte, že něco potřebujete, ale doma to není, můžete položku přidat i do nákupního seznamu. Tahle aplikace by neměla chybět ve smartphonu žádného zapomnětlivce, protože Vám svými skutečně nadupanými seznamy připomene i to, o čem jste do té chvíle neměli tušení, že byste s sebou měli mít.

 

Hotels Pet Friendly

Aktualizace: na Google Play už bohužel není k dispozici, ale objevily se nové s podobným názvem i zaměřením, např. Pet Friendly Hotels

Jde o uživatelsky primitivně jednoduchou appku. Najdete zde hotely a penziony, kde vás rádi uvítají i s domácími mazlíčky. Aplikace je sice v angličtině, ale názvy měst jsou zobrazeny i česky.

Funkcionalita se omezuje na vyhledávání podle měst. V nich a jim blízkém okolí se poté vyznačí na mapě pet friendly hotely. Ty si můžete rozkliknout a dozvědět se tak informace přímo z těchto ubytovacích zařízení, tedy - vybavení, ceny za lůžka, něco málo k umístnění a sportovnímu vyžití, atd. Přes online připojení si pak můžete hotel i zarezervovat.

Opět jsou u jednotlivých hotelů i hvězdičková hodnocení, či samostatný seznam s výpisem hotelů. Tam najdete i fotky daných zařízení. Jelikož ale bude spousta z vás vybírat hotel ještě z pohodlí domova, pravděpodobně využijete místo aplikace v mobilu raději počítač. Těm mohu doporučit stránky TripAdvisor, které jsou pro hledání hotelů daleko propracovanější. Pomocí různých filtrů si pak vyhledáte místo podle hodnocení nebo s dalšími speciálními požadavky a dostanete se tak snáze k tomu, co hledáte (navíc v češtině).

 

Doufáme, že Vám některá z našich rad přijde vhod. A když budete mít při cestování chuť a volnou chvíli, můžete nám poslat nějakou hezkou pohlednici!