Zákaznická podpora:778 510 530obchod@zoofix.cz

Seriál BARF 10 – BARF na cestách

Krmení syrovým masem může být na cestách problém. Záleží nejen na místě a délce pobytu, ale také na naší ochotě a možnostech krmit tímto způsobem i mimo domov.

Samozřejmě je nejlepší krmit pořád stejně, čerstvou potravou. Záleží na tom, máme-li k dispozici ledničku. Pokud ano, máme vyhráno. Předem si připravíme jednotlivé porce, které si zamrazíme.
Pokud není k dispozici lednička ani obchod, kde bychom případně mohli maso opatřit chlazené, je nejjednodušší krmit granulemi. Většině psů to připadá jako příjemné a vítané zpestření jídelníčku. Nezapomínáme na přísun vody – granule totiž vysušují.

Další možností mohou být konzervy nebo salámy a sušené odměny, které nevyžadují (pouze do otevření!) skladování v lednici. Snažíme se vybírat ty s největším podílem masa, vyhneme se těm, které mají ve složení jen obilí nebo sóju.

Sušené maso je nejlepší náhražkou masa čerstvého, je skladné a lehké. Při skladování musíme dbát jen na to, aby bylo v suchu. Zvlhlé sušené maso by mohlo plesnivět. Maso si můžeme buď koupit, nebo sami doma, sušením, připravit. Nezapomínáme přitom, že sušeného masa dáváme mnohem méně než čerstvého (asi 30 procent obvyklé dávky v čerstvé podobě)

Pokud se během dovolené rozhodneme psa krmit jinak, než je zvyklý, začneme s tím už několik dní před odjezdem, abychom ho na to připravili. V případě potíží pak můžeme zvolit jinou, vhodnější variantu.

Autor: Lenka Chamradová